Wiadomości - Projekty współfinansowane ze środków UE

Adaptacja pomieszczeń w nieużytkowanej części Zespołu Szkolno - Przedszkolnego na świetlicę wiejską w Stopnicy

Dodał: Agnieszka Data: 2013-12-24 10:06:30 (czytane: 1482)

Operacja „Adaptacja pomieszczeń w nieużytkowanej części Zespołu Szkolno - Przedszkolnego na świetlicę wiejską w Stopnicy” zrealizowana została przez Gminę Stopnica w latach 2009-2010 w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich finansowanego z Europejskiego Funduszu Rolnego na Rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich.

LOGO_2x_2013.jpg 

Realizacja projektu wpłynęła na wzrost integracji oraz aktywizacji mieszkańców miejscowości. W wyniku realizacji operacji gruntownemu remontowi poddane zostały piwnice Zespołu Szkolno- Przedszkolnego, które zaadaptowane zostały na świetlicę. Świetlica wyposażona została w meble, sprzęt komputerowy (zestawy komputerowe z oprogramowaniem), sprzęt multimedialny (telewizor LED, kino domowe, projektor multimedialny) gry stacjonarne (stół bilardowy oraz do gry w tenisa stołowego). Wartość projektu opiewa na kwotę blisko 400 000, 00 zł, dofinansowanie wyniosło 75 % kosztów kwalifikowanych.

Adaptacja_pom_1.JPG 

 Adaptacja_pom_2.JPG

 Adaptacja_pom_3.JPG

 Adaptacja_pom_4.JPG

 Adaptacja_pom_5.JPG

 Adaptacja_pom_6.JPG

 Adaptacja_pom_7.JPG

 

Powszechny Spis Rolny

09/01/2020

   więcej..

Przeczytaj kolejną wiadomość:

II Miejski Marsz Po Zdrowie ... z kijkami nordic walking

Gminne Centrum Kultury w Stopnicy zaprasza mieszkańców Miasta i Gminy Stopnica do wzięcia udziału w II Miejskim Marszu Po Zdrowie,...